ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι», κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.
Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του».
Τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στο Twitter:
Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 #πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 #πυροσβέστες με 23 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ & 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 49 #πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας & των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές #πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα & η ΕΛΑΣ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 5, 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
