ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα, Τρίτη, τα ευρωπαΐκά χρηματιστήρια μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, επηρεασμένα αρνητικά και από τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία.
Όπως φαίνεται κύριος λόγος είναι η τεταμένη πολιτική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Τζόνσον να ετοιμάζεται για εκλογές, έχοντας χάσει τη κυβερνητική πλειοψηφία.
Παράλληλα το ενδιαφέρον παραμένει σταθερά στραμμένο και στον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, FTSE 100, έκλεισε στις 7.268,19 μονάδες έχοντας σημειώσει πτώση 0,19%.
O δείκτης τιμών του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης (DΑX) έκλεισε στις 11.910,86 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.466,07 υποχωρώντας κατά 0,49%, ενώ ο SMI στη Ζυρίχη τερμάτισε στις 9.852,70 με πτώση 0,72%
Πτωτικά κινήθηκαν επίσης το χρηματιστήριο του Μιλάνου (FTSE MIB), αλλά και της Μαδρίτης (IBEX 35), καταγράφοντας απώλειες 0,25% και 0,07% αντίστοιχα.
Πτώση σημείωσε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καθώς έκλεισε στις 379,81 μονάδες με απώλειες 0,23%.
Αντίστοιχα, ο δείκτης Stoxx 50 σταμάτησε στις 3.420,74 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,34%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT: Οριστικός ανάδοχος σε 5 φοιτητικές εστίες της Ελλάδας
- ΣΑΤΑ: Τρίωρη στάση εργασίας τα ταξί στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα την Πέμπτη
- ΔΝΤ για Ελλάδα: Τι βάζει «φρένο» στην παραγωγικότητα των επιχειρήσεων – Το δικαστικό σύστημα εμπόδιο στην ανάπτυξη
- Παπασταύρου στη διακυβερνητική του ΟΗΕ για κλιματική αλλαγή: Αναγκαιότητα οι στοχευμένες γεωγραφικά προβλέψεις
