ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αρχή του νήματος ενός τεράστιου κυκλώματος έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων πιστεύουν ότι βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από έλεγχο σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων (ΕΠΕ) στην Αθήνα. Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο.
Από τον έλεγχο ανακάλυψαν ότι η εταιρεία στην Αθήνα είχε εκδώσει (για τις χρήσεις 2016- 2017) 471 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.
Ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί πολλές «εξαφανισμένες» (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, λειτουργεί ως «κουφάρι», καθώς βρέθηκε ότι χρησιμοποιεί επτά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, προκειμένου, μαζί με την ίδια, να εκδίδουν τιμολόγια σε επιχειρήσεις εν λειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των φορολογητέων κερδών και του αναλογούντος ΦΠΑ.
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έχουν επεκταθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη και σε όλους τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Microsoft: Ετοιμάζει επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη στην Ιαπωνία
- Αναταράξεις στο Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ απομάκρυνε τον αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Ξηράς
- Τραμπ: Υπέγραψε για τους νέους δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα – Στο 25% ο δασμός στα μέταλλα
- Η Τσέλσι κατέγραψε τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες στην ιστορία της Premier League!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.