• Κοινωνία

    Συνετρίβη ιδιωτικό ελικόπτερο στον Πόρο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (pics & video)

    • NewsRoom


    Πολιτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

    Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

    Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για την κατάσταση ή τον αριθμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

    Όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας μέσω της ΕΡΤ, «Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα, εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα».

    Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

    Εικόνα



    ΣΧΟΛΙΑ