ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έμμεση επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήθελε την παράταση της θητείας του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα κατά ένα χρόνο τουλάχιστον προχώρησε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η Αμερικανική Πρεσβεία στο Twitter, ανάρτησε σύνδεσμο προς δημοσίευμα που αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν το State Department να επιλέγει την παράταση της θητείας του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα κατά ένα τουλάχιστον χρόνο, καθώς επικρατεί ικανοποίηση καθώς ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα έχει καταφέρει να σχηματίσει άριστες σχέσεις με τους Έλληνες διπλωμάτες και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, τόσο επί της προηγούμενης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα όσο και με την παρούσα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνήθως αντικαθιστά κάθε περίπου τρία χρόνια τους πρέσβεις στις χώρες. Αυτό ήταν και το διάστημα για το οποίο παρέμεινε στην Ελλάδα ο προκάτοχος του κ. Πάιατ, Ντέιβιντ Πιρς εδώ ενώ αντίστοιχα τόσο κάθισε και ο ίδιος ο κ. Πάιατ στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Πάιατ είχε προταθεί από τον Μάιο του 2016 από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να έρθει στην Αθήνα και ήρθε στις 14 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
- Ελένη Γερουλάνου: Η Εθνική Πινακοθήκη με αριθμούς
- Η τεχνητή νοημοσύνη κατηγορείται ότι… ασκεί δικηγορία: Η αγωγή κατά του ChatGPT που ανησυχεί τον νομικό κόσμο
- Lapin x Mary Katrantzou: Μια συλλογή με έμπνευση τον κόσμο της παιδικής φαντασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.