ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης: Κάτω από 15% το claw back το πρώτο 3μηνο του 2026 – Σε ισχύ οι διαγνωστικοί και οι χρονικοί περιορισμοί που ζητούν οι ιατροδικαστές εδώ και χρόνια
Εντός λίγων μηνών θα ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η επένδυση στο Ελληνικό, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Θέμα 104,6», θέλησε να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό.
Απαντώντας στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι δεν μπήκαν οι μπουλντόζες από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μπουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα μπουλντόζες. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό και, αν ρωτήσετε και την εταιρεία, θα σας πει ότι έχει ξεμπλοκάρει», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Μιλώντας για την πορεία του έργου, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Mας παρέδωσαν ένα έργο, στο οποίο είχαν κάνει μια προεργασία 60%. Με τους ρυθμούς που δούλευαν, θα ήθελαν ακόμη 3 με 3,5 χρόνια. Εμείς θα το κάνουμε σε λίγους μήνες».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία που έχει το έργο στο Ελληνικό για τη χώρα, δηλώνοντας ότι «έχει γίνει κάτι σαν έμβλημα, γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει το Ελληνικό, για να δει αν η Ελλάδα μπορεί». Συνέχισε εξηγώντας ότι «πάντα η επαφή με την πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά πάμε με πολλή όρεξη, με πολύ μεγάλες ταχύτητες και θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Τέλος, πέρα από το χρονοδιάγραμμα για την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός εξήγγειλε ότι «το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει ως κεντρικό στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγωνία για το πλήρωμα και το πλοίο Hellas Aphrodite
- Ρωσία: Ζητεί διευκρινήσεις μετά τις δηλώσεις Βούτσιτς για πωλήσεις πυρομαχικών στην ΕΕ
- Γεωργιάδης: Κάτω από 15% το claw back το πρώτο 3μηνο του 2026 – Σε ισχύ οι διαγνωστικοί και οι χρονικοί περιορισμοί που ζητούν οι ιατροδικαστές εδώ και χρόνια
- Παπαθανάσης: Η συμφωνία με την ExxonMobil κεφάλαιο εθνικής προοπτικής – Αναλυτική παρουσίαση της πορείας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων