ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Δανία τάσσονται υπέρ της συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής που θα έχει ως στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ, ανέφεραν απόψε τρεις υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες.
Η πρόταση για την αποστολή αυτή υποβλήθηκε από τη Βρετανία σε μια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Το Λονδίνο εξήγησε ότι στην αποστολή δεν θα εμπλακούν ευθέως η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΝΑΤΟ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ισπανία, η Σουηδία, η Πολωνία και η Γερμανία εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον για το σχέδιο αυτό.
Τη διοίκηση της αποστολής αυτής για την προστασία των ζωτικής σημασίας θαλάσσιων οδών στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να αναλάβουν από κοινού η Γαλλία και η Βρετανία, σημείωσε ένας διπλωμάτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άντι Μπέρναμ για φωτιές στη Βρετανία: «Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο – Η χώρα είναι μια πυριτιδαποθήκη αυτήν τη στιγμή»
- Ρέθυμνο: Βελτιωμένη η εικόνα στην πυρκαγιά στον Φοίνικα
- Ο Τραμπ υπερασπίζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο την αίθουσα χορού ως στρατιωτικό συγκρότημα
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα Χανιά για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.