ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ επί του κειμένου για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει ότι η ΕΕ θα παγώσει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και ότι θα κόψει τα προενταξιακά κονδύλια προς τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά το σημείο των περαιτέρω μέτρων, για το οποίο είχε εκφράσει διαφωνίες χθες η Κύπρος, το τελικό προσχέδιο σημειώνει ότι η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε επιλογές για «στοχευμένα μέτρα» υπό το φως των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων γεώτρησης της Τουρκίας.
Το κείμενο αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το πρωί και να πάει ως «κλεισμένη» συμφωνία στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ίδια μέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Συνεχίζεται το «πάρτι», με άλμα σχεδόν 1500 μονάδων για τον Dow Jones – Ποιοι κλάδοι επηρεάστηκαν
- Φλόριντα: Συντριβή ελικοπτέρου στη θάλασσα – Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο τραυματίες
- Bitcoin: Ανακάμπτει μαζί με τις μετοχές παρά την απειλή για την ατζέντα των κρυπτονομισμάτων
- Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.