ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κριτική στην Ελληνική Κυβέρνηση άσκησε η επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος της Θράκης (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), Τσιγκντέμ Ασάφογλου, μέσω συνέντευξής της στο Τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, για το γεγονός ότι η Αθήνα δεν συμβουλεύτηκε το κόμμα της για τον διορισμό μουφτήδων στη Θράκη.
«Ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να δει την αλήθεια και από εδώ και πέρα να αναγνωρίσει το ρόλο του ΚΙΕΦ», ανέφερε η Ασάφογλου. «Αν μας είχαν συμβουλευθεί ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος».
Η Ασάφογλου ζήτησε το κόμμα της να αποκτήσει ρόλο «μεσάζοντα» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Παράλληλα η Ασάφογλου απάντησε «σε όσους μας λένε “αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία». «Απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μας ανήκει όσο και σε εσάς», ανέφερε. «Δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη Δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημοκρατία».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΕΦ, το κόμμα της «δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Ηπείρου: Βασικός μέτοχος ο Πήτερ Νομικός – Εγκρίθηκε ΑΜΚ 30 εκ. ευρώ
- AKTOR – Suez International: Ισχυρό σχήμα για την αντιμετώπισης του προβλήματος της λειψυδρίας στην Ελλάδα
- Παύλος Ντε Γκρες: Με την Άννα Μαρία σε ξεχωριστό dinner στο Μουσείο Μπενάκη
- Κύπρος: Η Λευκωσία θετική στο Συμβούλιο Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.