ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ με την Τράπεζα Εμπορίου και Επενδύσεων του Ευξείνου Πόντου προχώρησε η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της επιχείρησης. Το δάνειο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Μιλώντας στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 792 εκατ. ευρώ φέτος.
«Η Παρευξείνια Τράπεζα μας διευκολύνει με το δάνειο αυτό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διανομής, που είναι ο πολυτιμότερος κρίκος στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού και το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ προσθέτοντας ότι η ομιλική σχέση θα ενισχυθεί στην πορεία. Σημείωσε ακόμη ότι αποτελεί πάγια επιδίωξη της ΔΕΗ να αναζητά νέες γραμμές χρηματοδότησης και η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική.
Ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας Dmitry Pankin σημείωσε ότι οι υποδομές και ιδιαίτερα η ενέργεια είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό η τράπεζα έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση στον τομέα.
«Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά είναι ο ρόλος μας να εργαστούμε για να λυθούν. Το δάνειο ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ έχει διάρκεια 5 έτη και σταθερό επιτόκιο 2,6% το χρόνο. Σκοπός είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη υποδομών του δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής τάσης. Η πληρωμή των τόκων θα γίνεται ανά εξάμηνο και η αποπληρωμή του κεφαλαίου εφάπαξ στη λήξη του δανείου, ενώ το δάνειο χορηγείται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έβρος: Μάχη για να σωθούν οικισμοί, έσπασαν τα αναχώματα, πλημμύρισαν πάνω από 100.000 στρέμματα
- Γεραπετρίτης: Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή – Διπλωματία για το Ιράν και πρωτοβουλίες για τα Δυτικά Βαλκάνια
- ΔΕΣΦΑ: Πλήρης δέσμευση του «κάθετου διαδρόμου» για τον Μάρτιο
- Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στη Νίκαια, λάθος που δεν μήνυσα τον γιατρό που με χτύπησε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.