ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα οικονομικό και νόστιμο ψαράκι που φέρνει το ιώδιο της θάλασσας στο τραπέζι μας. Ιδανικό να σερβιριστεί με μια ωραία σαλάτα για κυρίως γεύμα ή να γίνει ένας ωραίος μεζές για το ούζο σας.
Υλικά
Για το πανάρισμα
500 γρ γαύρος
180 γρ σκληρό αλεύρι
180 γρ καλαμποκάλευρο
90 γρ σιμιγδάλι
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Στημένο λεμόνι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε το γαύρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τον παναρισμένο γαύρο μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
- Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.
- Μόλις είναι έτοιμος ο γαύρος τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tbi bank: Η Lucie Edwards νέα Group Chief People & Culture Officer
- Υπουργείο Παιδείας: Θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής
- Αντόνιο Κόστα: «Μόνο η διπλωματία μπορεί να δώσει λύση στις ρίζες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή»
- Πέθανε αιφνιδίως ο γιος της Θεανώς Φωτίου σε ηλικία 48 ετών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.