ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αυτό του περασμένου Μαρτίου, οδήγησαν οι αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η κάλπη ανέδειξε νικήτρια την «γαλάζια» παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ για τη διοίκηση του Συλλόγου, με ποσοστό που ανήλθε στο 48%.
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 22 Ιουνίου, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 3 Μαρτίου 2019 για προσχηματικούς λόγους.
Πλειοψηφών σύμβουλος του ΔΣ του ΠΙΣ είναι για δεύτερη φορά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η διασπαστική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ. Ακολουθεί με 11% η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), η ΔΗΠΑΚ με 7%, η ΑΠΚΙ με 8%, το Ενωτικό Κίνημα με 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα με 3,5%.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επετράπη στον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Φώτη Πατσουράκο να ψηφίσει, παρότι διέθετε τη νόμιμη εξουσιοδότηση, εξαιτίας της απουσίας του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με αποτέλεσμα να κατατεθούν ενστάσεις εξαιτίας της μη τήρησης της νομιμότητας.
Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (ΑΠΣΙ), η ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ έλαβε ποσοστό 58,8%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        