ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα… αζήτητα παραμένουν 258.118 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, με τα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού» να αδυνατούν να διευθετήσουν τον όγκο των εκκρεμών αιτήσεων.
Την ίδια ώρα, ο χρόνος αναμονής μπορεί να φθάσει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια!
Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό εκκρεμοτήτων ενώ καταγγέλλει πως τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ είναι «χειραγωγημένα».
Η Ομοσπονδία τονίζει επίσης πως πέραν των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι υπόλοιπες εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, διαγραφές, επανεγγραφές κ.λπ.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί ότι τον Ιούνιο θα είχε διεκπεραιωθεί το σύνολο των αιτήσεων συνταξιοδότησης, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι ανέφικτο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurelectric: Zητά «πολεμική» προετοιμασία από την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας
- ΗΠΑ: Χτύπησε τον ISIS στη Συρία μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών – Επλήγησαν πάνω από 70 στόχοι (βίντεο)
- Δήμας: €2,5 εκ. την ημέρα θα στοιχίσει το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες – Τα χρήματα πέφτουν στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου
- Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά