• Πολιτική

    Από 10 ως 13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο – Τέσσερα νομοσχέδια στην Βουλή

    • NewsRoom
    βουτσης

    Νίκος Βούτσης


    Μέσα στο διάστημα από 10 έως 13 Ιουνίου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από κυβερνητικές πηγές, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, με βάση αυτές τις ημερομηνίες η Βουλή θα είναι ανοιχτή και την επόμενη εβδομάδα.

    «Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη, αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής» είπε.

    Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι η ψήφιση των ποινικών κωδικών θα γίνει με την διαδικασία των κωδικών και άρα δεν θα υπάρχουν υπουργικές τροπολογίες.

    Όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που θα γίνουν την Τετάρτη και την Παρασκευή.

    «Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δε θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα».

    Στο παρά πέντε των εκλογών φέρνουν νομοσχέδια

    Εν τω μεταξύ, τέσσερα νομοσχεδίων, μαζί με δεκάδες τροπολογίες, περνούν από την Βουλή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση να κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

    Την Τετάρτη στις 14:00 θα συζητηθεί κύρωση συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν και η κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για τους γενετικούς πόρους.

    Το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει η συζήτηση των Κωδίκων της Δικαιοσύνης, ενώ την Παρασκευή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

    Η ΝΔ έχει προαναγγείλει ότι θα καταγγείλει την απόπειρα της κυβέρνησης να νομοθετήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου και θα απέχει, ενώ αντίδραση θα υπάρξει και από το Κίνημα Αλλαγής.



    ΣΧΟΛΙΑ