• Δημοφιλή στο Internet

    Ετοιμαστείτε για κραχ αν η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρώπη


    Η οικονομική ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να συρρικνωθεί κατά 3,6% αν ψηφίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Θησαυροφυλακίου.

    Στη χειρότερη περίπτωση, η ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 3,6% περισσότερο από την τωρινή πρόβλεψη του 4.3% ως το 2018.

    Η αποδυναμωμένη στερλίνα θα μπορούσε να ωθήσει στα ύψη τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων και να ρίξει τις τιμές των σπιτιών κατά 10% σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την έκθεση.

    Σε μια ακόμη χειρότερη – αν και λιγότερο πιθανή – περίπτωση, η πτώση στο ΑΕΠ μπορεί και να αγγίξει το 6%.

    Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν να παραμείνουν στην Ευρώπη. “Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είναι πιο σημαντικό από τις γενικές εκλογές”, είπε ο πρωθυπουργός David Cameron την Κυριακή.

    “Εάν στους ψηφοφόρους δεν αρέσει μια κυβέρνηση μπορούν να την διώξουν μετά από πέντε χρόνια, αλλά το να αντιστρέψουμε μια απόφαση φυγής από την Ευρώπη, αυτό είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο”, πρόσθεσε.

    Ο πρωθυπουργός Cameron τόνισε ότι το σοκ που θα προκαλέσει το Brexit στη βρετανική οικονομία θα είναι πολύ σοβαρό. Το να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να επιβαρύνει με επιπλέον 220 λίρες το χρόνο τα ψώνια του σούπερ μάρκετ κάθε νοικοκυριού.

    Οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ έχουν προειδοποιήσει ότι “οι τιμές θα αυξηθούν πολύ αν φύγουμε από την ΕΕ, καθώς η οικονομία θα υποστεί σοκ, η στερλίνα θα πέσει και αυτό σημαίνει ότι οι τιμές που πληρώνουμε εδώ θα είναι πολύ υψηλότερες, ειδικά στα τρόφιμα που τα εισάγουμε σε μεγάλο βαθμό”.

    “Αξίζει να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο; Εγώ, σαν πρωθυπουργός αυτής της χώρας, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν αξίζει να χρεωθούμε ένα τέτοιο ρίσκο οδεύοντας σε εκείνη την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Cameron.

    Η εκστρατεία φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Η πιθανότητα η Μεγάλη Βρετανία να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου έχει πέσει τώρα στο 20%, σύμφωνα με τον αναλυτή δημοσκοπήσεων Matt Singh.

    O Singh, ο αναλυτής που βρίσκεται πίσω από τη Number Cruncher Politics (NCP), είπε στην τελευταία του ανάρτηση στο blog του ότι, παρόλο που ορισμένα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα παρουσίασαν δραματική διαφοροποίηση, αυτό δε θα αλλάξει τη συνολική εικόνα της εκστρατείας ‘Remain’, η οποία πιθανότατα θα επικρατήσει.

    Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ανανεωμένη πρόβλεψή του, η πιθανότητα να εγκαταλείψει την Ευρώπη το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο 19,6,%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/para-tous-forouspara-to-metanasteftikokapios-laos-protima-tin-ellada-gia-tis-diakopes-tou/47542

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pios-korifeos-dikigoros-efopliston-metakinithike-sto-londino/47457

     



    ΣΧΟΛΙΑ