• Κοινωνία

    Νέο δικαστικό «όχι» στην άδεια Κουφοντίνα

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Νέο δικαστικό “όχι” στον Δημήτρη Κουφοντίνα για λίγες ημέρες ελευθερίας. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου απέρριψε τη νέα αίτηση του για χορήγηση άδειας.

    Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα τους, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά (μετά τις έξι 2ήμερες ή 4ήμερες άδειες) έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

    Ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης θα μάθει την είδηση στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται. Ο Κουφοντίνας διανύει την 8η ημέρα της απεργίας πείνας, που άρχισε μετά το «βέτο» του εισαγγελέα των φυλακών, ο οποίος διαφώνησε στη χορήγηση νέας άδειας, παρά την θετική εισήγηση των δύο μελών του συμβουλίου των φυλακών. Έτσι, η αίτηση κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου.

    Πριν από δύο μήνες, οι δικαστές είχαν απορρίψει για πρώτη φορά την αίτηση του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι «το ζήτημα της χορήγησης άδειας δεν προβλέπεται ρητά από το νόμο σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως».

    Κρίθηκε δηλαδή ότι για τον Κουφοντίνα δεν συντρέχει η τυπική προϋπόθεση για τη χορήγηση τακτικής άδειας.

    Επιπλέον οι δικαστές είχαν κρίνει ότι «από τις συνθήκες της ατομικής και κοινωνικής κατάστασης του, εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα, ενώ δεν συντρέχουν οι λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειας του».



    ΣΧΟΛΙΑ