ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Έως 420 δόσεις και δυνατότητα «κουρέματος»
Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες) προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή εντός Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ρύθμιση, που παρουσίασε το «Mononews», εξετάζονται οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Αυτό διευκρινίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν που αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ενημέρωσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των συστημάτων δόσεων για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς θα πρέπει να γίνει περαιτέρω τεχνική ανάλυση».
Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εργασίας διευκρινίζουν ότι ο επανυπολογισμός των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με το πραγματικό εισόδημα του οφειλέτη την εκάστοτε χρονιά, και η αποπληρωμή περίπου 20 δισ. ευρώ χρεών δεν θα επηρεάσει την κουλούρα πληρωμών και τα δημόσια έσοδα.
Άγνωστο όμως παραμένει αν τελικά στη ρύθμιση αυτή θα ενταχθούν και οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από τις εταιρείες, χωρίς βέβαια να επανυπολογιστούν. Σημειώνεται ότι σε συσκέψεις του υπουργείου Εργασίας έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ρυθμίσουν, πέρα από τις προσωπικές τους εισφορές, και τις οφειλόμενες εισφορές των εργαζομένων των εταιρειών τους σε έως 120 δόσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα: Από τον Απρίλιο θα καταβάλλονται μηνιαίως
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 400 ευρώ το επίδομα ανεργίας – Πώς διαμορφώνονται τα υπόλοιπα επιδόματα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΡΑΣ: Η καμπάνα 300.000€ σε Hellenic Train και ΟΣΕ για το συμβάν του 2024, ο ΟΣΕ σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» και οι επόμενες κινήσεις της ΗΤ
- 10 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια! Άλλη μια all in κίνηση Γιαννακόπουλου με την «αρπαγή» του Φρανσίσκο για τον Παναθηναϊκό
- Τρεις πυροσβέστες νεκροί. Πόσοι ακόμη για να αλλάξει κάτι;
- Voucher παιδικών σταθμών πάνω από 175.000 αιτήσεις – Λήγει στις 5 Αυγούστου η προθεσμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.