ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στα πελάγη τα 9 με 10 μποφόρ.
Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ στις 8 το βράδυ θα αναχωρήσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” για Χίο και Μυτιλήνη. Στις 11 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν επίσης από Πειραιά για Κρήτη και συγκεκριμένα για το Ηράκλειο,το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Horizon”, για τα Χανιά το “ΕΛΥΡΟΣ” και το “Φαιστός Παλάς” για Ηράκλειο – Χανιά.
Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μόνο έως το Μαρμάρι.
Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από το Λαύριο.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Κυλλήνης.
Αναλυτικότερα, δεν εκτελούνται δρομολόγια στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης, καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Ποιες περιοχές θα πλήξει η λασποβροχή τις επόμενες ώρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συγκέντρωση ενσήμων πριν από τη σύνταξη – Τι να κάνετε εάν δεν βρίσκεται το χρόνο ασφάλισής σας πριν το 2002 – Πλήρης χρηστικός οδηγός στο Mononews
- Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έντονο κύμα ψύχους, ισχυροί βόρειοι άνεμοι και τοπικές χιονοπτώσεις
- Moody’s, DBRS και Scope: Τον Μάρτιο οι πρώτες αξιολογήσεις – Νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου το 2026
- Στη Σαουδική Αραβία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου