ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το φετινό βραβείο «Ewald von Kleist» της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, την πρόθεση για την βράβευση των δύο πρωθυπουργών για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ανακοινώσει πριν πέντε ημέρες σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος του θεσμού Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ. Σήμερα εκπρόσωπος της Διάσκεψης επιβεβαίωσε ότι τελικά τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν στη συνέλευση στο Μόναχο (15-17 Φεβρουαρίου).
Το βραβείο «Ewald von Kleist» απονέμεται από το 2009. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν περιλαμβάνονται ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Χαβιέ Σολάνα, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο ΟΑΣΕ, ο πρώην γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ. Με το βραβείο τιμώνται σύμφωνα με τη Διάσκεψη «ιθύνουσες προσωπικότητες της πολιτικής για την ασφάλεια με μια εξέχουσα συνεισφορά για τη διεθνή συνεννόηση και την επίλυση διαφορών». Με την απονομή του βραβείου στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τιμά τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για την ασφάλεια και την σταθερότητα στα Βαλκάνια αλλά και την Ευρώπη.
Στη ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια δίνουν το «παρών» αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: H συμφωνία των Πρεσπών «οδηγός» για το… Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Προσβάλλει τους Έλληνες, αλλά στον Ζάεφ δεν βρήκε να πει κουβέντα (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη