ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει, από την 1 Ιουλίου του 2014 μέχρι και σήμερα, προς και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία το γιορτάζει, κάνοντας δώρο στους Έλληνες επιβάτες εισιτήρια σε τιμή 9,99 ευρώ για όσους κάνουν κράτηση θέσης στην ιστοσελίδα της (https://www.ryanair.com/gr/el/) μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, 12 Νοεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ryanair, οι Έλληνες επιβάτες της εταιρείας θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να μεταφέρουν δωρεάν δεύτερη χειραποσκευή ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους τις πρόσθετες υπηρεσίες Family Extra και Business Plus.
Το φετινό χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Ryanair στην Ελλάδα θα εξυπηρετείται από πέντε αεροπλάνα τα οποία θα χρησιμοποιούν ως βάση τους το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει οκτώ καθημερινά δρομολόγια προς Θεσ/νίκη και καθημερινό Business δρομολόγιο προς Βερολίνο και άλλα δύο προς Λονδίνο.
Αναφερόμενος στο φετινό χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Ryanair από και προς την Αθήνα, ο δ/ντής μάρκετινγκ και πωλήσεων John Alborante ανέφερε πως η εταιρεία θα πετά συνολικά σε 13 προορισμούς, θα διακινήσει φέτος 2,4 εκατ. επιβάτες ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά στη στήριξη 1.800 παράπλευρων θέσεων απασχόλησης στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας.
Παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δραστηριότητα της Ryanair στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η δ/ντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Ιωάννα Παπαδοπούλου επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της ιρλανδικής εταιρείας στη διετή ανοδική πορεία μεγεθών του «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με την Ι. Παπαδοπούλου, η συμβολή της Ryanair ήταν καθοριστική στην αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τη Σαντορίνη καθώς «ξαναέκανε τους Έλληνες να μετακινηθούν στο νησί με αεροπλάνο».
Αναφερόμενη στο προφίλ των επιβατών της Ryanair, η επικεφαλής μάρκετινγκ του ΔΑΑ σημείωσε πως ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 34 ετών, μοιράζονται σε άνδρες και γυναίκες, προτιμούν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή (late booking) και ταξιδεύουν κυρίως για λόγους αναψυχής.
To θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της Ryanair προς την Ελλάδα
Για το 2016 θα είναι αυξημένο 10% σε σχέση με πέρυσι και θα περιλαμβάνει συνολικά 21 προορισμούς. Κομβικό ρόλο στο θερινό πρόγραμμα 2016 της ιρλανδικής εταιρείας θα έχει η Κέρκυρα, όπου θα λειτουργήσει μια νέα βάση όπου θα σταθμεύει ένα αεροπλάνο. Από τη νέα βάση της στο νησί των Φαιάκων η Ryanair θα εξυπηρετεί το επόμενο καλοκαίρι 11 προορισμούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο – Ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο
- Πετρέλαιο: Κατρακύλα εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Στα 110 δολάρια το Brent
- Μάρκο Ρούμπιο: Η επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ είναι αμυντικού χαρακτήρα
- Ιράν: Δεν επιτεθήκαμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.