Ο Josh Ernest, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, την επίσημη θέση της αμερικάνικης κυβέρνησης σχετικά με τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους θεσμούς και την αξιολόγηση.
Σχολίασε ότι «Προφανώς στηρίζουμε τις προσπάθειες των μελών της ΕΕ να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις που θέτουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας» και συνέχισε λέγοντας πως «μέρος αυτής της συμφωνίας όριζε ότι η Ελλάδα έπρεπε να εφαρμόσει μια σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων. Και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη επ’ αυτού».
Τέλος, είπε ότι «Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι ότι ο αποτελεσματικός συντονισμός μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης ΕΕ είναι σημαντικός για την επίλυση της κατάστασης, με τρόπο που δεν θα υπονομεύει τα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας».
Παρακάτω το video με τις δηλώσεις του κ. Ernest.
https://youtu.be/ZIk3bSSNv4c
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/giati-i-athina-epilegi-sinechos-tin-apomonosi/41595
Διαβάστε ακόμη:
http://www.mononews.gr/chardouvelis-tora-pio-konta-apo-pote-to-grexit/41732
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eli Lilly: Εξαγοράζει έναντι $7,8 δισ. την εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων για διαταραχές ύπνου Centessa
- Αραγτσί σε Φιντάν: Προβοκάτσια ότι εκτοξεύσαμε πύραυλο κατά της Τουρκίας
- Μαρίνα Καλαμαριάς: Πέντε επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση του λιμένα
- Λαγκάρντ για Μπέσεντ στη G7: «Μόνιμο σοκ» από τον πόλεμο με Ιράν – Προειδοποίηση για πληθωρισμό έως 6,3%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.