• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MRB: Πρόωρες εκλογές ζητούν οι Έλληνες, «πρωταγωνιστής του 2019» ο Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Υπέρ των πρόωρων εκλογών και κατά της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση τάσσεται η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας RealNews.

    Ειδικότερα, το  62% των ερωτηθέντων στην έρευνα της MRB επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν μέχρι τον Μάιο. Το 30% απάντησε ότι θέλουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Μάιο του 2019, ενώ το 32% επιθυμεί να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

    Αντίθετα, υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 31,3% και το 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

    Η πλειονότητα ζητά εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9% συνολικά (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι»), ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται το πολιτικό πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά, σύμφωνα με το 26,3%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%.

    Το 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 36,3% θεωρεί αρκετά πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα, το 17,2% εκτιμά ότι αυτό είναι πολύ πιθανό και το 23,5% λίγο πιθανό. Αντίθετα, το 14% εκφράζει την άποψη ότι αυτό δεν είναι καθόλου πιθανό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες αυξήθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και πάλι πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Τι δείχνει η έρευνα για κόμματα και αρχηγούς (πίνακες)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Πρωτιά για τη ΝΔ-Πρόωρες εκλογές θέλει το 62%



    ΣΧΟΛΙΑ