• Top Stories

    Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο καλούν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές (video)

    • NewsRoom


    Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ ενώνουν τις δυνάμεις τους και παροτρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Οι συμπρωταγωνιστές στην πολυαναμενόμενη ταινία του σκηνοθέτη Ταραντίνο «Once Upon A Time In Hollywood» («Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ») κυκλοφόρησαν βίντεο σε συνεργασία με το ΝowThis, που ειδικεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο κοινό των millennials, καλώντας τους Αμερικανούς να συσπειρωθούν για τον πιο σημαντικό σκοπό στη ζωή τους.

    «Τόσο πολλά διακυβεύονται, από τους νόμους για τον έλεγχο των όπλων έως τη μεταναστευτική πολιτική, το καθαρό νερό και τον αέρα και το εάν εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη» αναφέρει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

    «Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της κλιματικής αλλαγής, της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης, της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, της ισότητας της LGBTQ κοινότητας, ακόμα και της δυνατότητάς σας να ψηφίζετε» τονίζει ο Μπραντ Πιτ.

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    To the Spanish speaking community, I urge you to vote on the 6th of November. This is how we can make a difference and change the future of this country. Visit gobierno.usa.gov/como-votar to learn more. @nowthisnews

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

    Οι Ντι Κάπριο και Πιτ καλούν τους ψηφοφόρους να μπουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα TheLastWeekend.org για να μάθουν πώς μπορούν να αναλάβουν δράση για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

    Ποιον στηρίζει η Ριάνα

    Από την πλευρά της η Ριάνα αξιοποίησε την τεράστια πλατφόρμα της στο Instagram για να μιλήσει απευθείας με τους ψηφοφόρους της Φλόριντα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

    Σε ανάρτησή της στήριξε τον Άντριου Γκίλαμ, δήμαρχο του Ταλαχάσι και υποψήφιο των Δημοκρατικών και ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» για να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα ψήφου σε πολίτες που έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

    «Έχετε την ευκαιρία να γράψετε ιστορία σε αυτές τις εκλογές. Οι ΗΠΑ είχαν μόνο τέσσερις μαύρους κυβερνήτες σε ολόκληρη την ιστορία τους και μπορούμε να βοηθήσουμε να κάνουμε τον #AndrewGillum τον επόμενο κυβερνήτη στη Φλόριντα» έγραψε. Ο Γκίλαμ είναι ένας από τους δύο μαύρους Αμερικανούς που είναι υποψήφιοι κυβερνήτες στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές. Η Στέισι Άμπραμς είναι υποψήφια στη Τζόρτζια.

    «Εάν έχετε κουραστεί να αισθάνεστε ότι δεν είστε σημαντικοί στην πολιτική διαδικασία, να γνωρίζετε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξετε έναν υποψήφιο είναι να βρεθεί κάποιος που θα αναλάβει κρίσιμα ζητήματα όπως: να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με τον κατώτατο μισθό, να πληρώνονται οι δάσκαλοι με βάση την αξία τους, να διασφαλιστεί η μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα, να γίνει σωστή η υγειονομική περίθαλψη και να καταργηθεί ο νόμος ‘Stand Your Ground’ (αμφιλεγόμενος νόμος της Πολιτείας της Φλόριντα που προβλέπει ότι όποιος φοβάται για τη ζωή του μπορεί να προσφύγει ακόμη και σε θανάσιμη βία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του)».

    Στις ενδιάμεσες εκλογές οι Αμερικανοί ψηφίζουν για να εκλέξουν το 116ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ανανεώνοντας 33 έδρες της Γερουσίας και εκλέγοντας τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στα δύο σώματα, ενώ στόχος των Δημοκρατικών είναι να ανατρέψουν την σημερινή ισορροπία δυνάμεων στο Κογκρέσο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι βουλευτές στις ενδιάμεσες εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Αμερικανοί προσέρχονται αύριο στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ