array(0) {
}
        
    
Menu
0.95%
Τζίρος: 23.25 εκατ.

Φυσικό αέριο: Με τα χαμηλότερα αποθέματα 15 ετών κινδυνεύει να μπει στον χειμώνα η Ευρώπη

Comments

Αργά χθες το βράδυ πραγματικά σοκαρίστηκα από την απόφαση της ΤΙΤΑΝ να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος. Η πιο παλαιά εταιρία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μετά την Εθνική Τράπεζα. Οι 2 οικογένειες που είναι οι βασικοί μέτοχοι δηλαδή οι Παπαλεξόπουλοι και οι Κανελλόπουλοι είναι σοβαροί επιχειρηματίες με διεθνή εμβέλεια και δεν έχουν προκαλέσει ποτέ. Κάνουν την δουλειά τους οσο πιο αθόρυβα μπορούν. Δεν πρόκειται οι ίδιοι να φύγουν απο τη χώρα. Αυτό το ξέρω. Όμως η εταιρία που έχει συνδέσει το όνομα της με την ιστορία της χώρας τα τελευταία 110 χρόνια αλλάζει έδρα, μετακινούμενη στο Βέλγιο, ενώ η διοίκηση του ομίλου θα ασκείται πλέον από την Κύπρο. Είναι μάλιστα η τσιμεντοβιομηχανία η οποία, χρησιμοποιώντας ελβετική πατέντα, κατασκεύασε τα Οχυρά του Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μήκους 4.251 μέτρων.

Τους λόγους της απόφασης της διοίκησης του ΤΙΤΑΝΑ τους ξέρουμε όλοι. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι δραματική. Ας μη μας ξεγελούν τα δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Όλοι ασχολούνται εάν θα κοπούν οι συντάξεις και εαν ο Κοτζιάς τσακώθηκε με τον Καμμένο. Την ώρα που η χώρα έχει φτάσει πια στον πάτο εμείς  ασχολούμαστε με τις συντάξεις, που πρέπει είτε μας αρέσει η όχι να κοπούν. Και αυτό θα γίνει στο τέλος. 

Ουδείς περίμενε την ιταλική κρίση, για να καταλάβει πως η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Αλλά προσοχή, δεν φταίει το υψηλό χρέος. 

Η αντίδραση των αγορών θα ήταν ηπιότερη, αν η Ελλάδα είχε πάρει την πιστοληπτική γραμμή. Θα ήταν ηπιότερη, αν δεν είχε ξεκινήσει η παροχολογία, αν δεν επικρατούσε διάχυτη ανησυχία πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξηλώσει τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. 

Και θα ήταν εξαιρετικά ήπια, αν δεν είχαμε χαραμίσει τον ενάρετο κύκλο της παγκόσμιας οικονομίας την τριετία 2015-2017.  

Ο Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια τι έκανε; Έκλεισε τις τράπεζες, συγκρούστηκε με επενδυτές (Σκουριές – Ελληνικό κλπ), και σχεδόν αδιαφορεί για τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση (ΔΕΗ).

Δεν περιμένω απο τον Αλέξη Τσίπρα να καταλάβει. Δεν ξέρει ούτε τι είναι η ΤΙΤΑΝ και του είναι αδιάφορο. Άλλωστε μια ζωή στην πολιτική θα είναι και θα πληρώνεται. Δεν πρόκειται να βγει στην αγορά εργασίας ούτε αυτός ούτε  η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μπέτυ Μπαζιάνα. Έχουν λύσει τα προβλήματά τους. Εμείς οι υπόλοιποι έχουμε το πρόβλημα. 

Όμως απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ολοι ξέρουν οτι καταλαβαίνει , περιμένω πολλά. Σήμερα θα έπρεπε να έχει καλέσει 20 -30 μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας που απασχολούν χιλιάδες κόσμου και να εκπονήσουν ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.  Μεταξύ άλλων να φέρουν στην Ελλάδα τα μυαλά που έφυγαν, να κάνουν κινήσεις για να φύγει η χώρα μπροστά. Σήμερα όμως. Όχι αύριο. 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα για το Μάτι: «Βαρύτατα ανήθικος και αδίστακτος»
Πώς BofΑ, UBS, Goldman εμπιστεύονται Εξάρχου και Aktor, τα μηνύματα του Ψάλτη, η επιτυχία Παπακωνσταντίνου, το ρεκόρ του ΑΔΜΗΕ, τα ΕΑΣ και οι Ινδοί, η δωρεά Κούστα στις Σπέτσες, ο παραμυθένιος γάμος Χούρι -Χαϊντάτ και η spicy πρόταση επιχειρηματία σε αοιδό για τη Μύκονο
Σφοδρή επίθεση Σκέρτσου κατά Τσίπρα: «Δεύτερη Φορά Αριστερά. Δεύτερη φορά “ηθικό πλεονέκτημα”»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν: Αναζητά νέους ευρωπαϊκούς φόρους για τον προϋπολογισμό των 2 τρισ. ευρώ της ΕΕ
Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα για το Μάτι: «Βαρύτατα ανήθικος και αδίστακτος»
Πούτιν: Έτοιμος για νέες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία – Στο φόντο οι ελλείψεις καυσίμων στη Ρωσία
Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων μετά τα ουκρανικά πλήγματα – Την απαγόρευση εξαγωγών εξετάζει ο Πούτιν
ΗΠΑ – Ιράν:  Σταματούν «προς το παρόν» τις επιθέσεις – Συνάντηση την Τρίτη στο Κατάρ για το Ορμούζ
Στις 6 Ιουλίου το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» – Οι ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία
Οι αντιπεριφερειάρχες που θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ παραιτούνται εντός 30 ημέρων – Οι πρώτοι υποψήφιοι που κλείδωσαν 
Το ψηφιακό κράτος του Μητσοτάκη χρειάζεται μια δεύτερη επανάσταση 
H φανέλα του Κυρανάκη, τι έγινε με ΚΜ και Τραμπ, τα εγκαίνια του Πιέρρ, τα «δωράκια» στον Ερντογάν, ο Σταύρος και η… Μπους και η μετάθεση της Ζωχιού
Συνάντηση για την ακρίβεια στο Μαξίμου – Τι επιδιώκει η κυβέρνηση