• LIFE&STYLE

    Δείτε τον λόγο για την φετινή αύξηση στην τιμή του παγωτού

    • NewsRoom


    Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται καυτό, όχι μόνο εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας του, αλλά και για τις τσέπες των καταναλωτών οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω για την απόλαυση του αγαπημένου τους παγωτού. Ραγδαία αύξηση της τιμής του παγωτού πρόκειται να σημειωθεί, σύμφωνα με πηγές του Business Insider, καθώς προβλέπεται ραγδαία αύξηση της βανίλιας από τα εργοστάσια παραγωγής της.

    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βανίλιας, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στην Μαδαγασκάρη, ανακοίνωσαν την αύξηση στην τιμή τις βανίλιας, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια παραγωγής της.

    Στην πραγματικότητα, αυτή η αύξηση σημαίνει πως για ένα κιλόγραμμο  το οποίο κόστιζε πριν από κάτι χρόνια £14, φέτος έχει αυξηθεί ραγδαία στα £155 για την ίδια ποσότητα βανίλιας.

    Η φτωχή άνθηση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην παραγωγή του σημαντικού συστατικού του παγωτού και είναι και ένας σημαντικός παράγοντας που θα προκαλέσει την αύξηση των τιμών στα παγωτά.

    Η βανίλια θεωρείται το δεύτερο πιο ακριβό μπαχαρικό του κόσμου, μετά το σαφράν εξαιτίας της έλλειψης του και της ακριβής διαδικασίας παραγωγής της. Η καλύτερη ποιότητα της παράγεται από χώρες όπως την Μαδαγασκάρη, το Μεξικό και την Ταϊτή, που ακόμη και σε αυτές βλέπουμε μείωση της εκλεκτής τους ποιότητας.

    Αυτός ο συνδυασμός των υψηλών τιμών της βανίλιας μαζί με την μείωση της ποιότητας της, έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές να ψάχνουν άλλες εναλλακτικές φυσικών γεύσεων βανίλιας.

    Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι παραγωγής αναφέρουν πως το πρόβλημα αυτό θα είναι προσωρινό και ότι σύντομα θα έχει επιλυθεί. Εμείς ευελπιστούμε πως θα συνεχίζουμε να τρώμε τα γλυκά παγωτά χωρίς να αναγκαστούμε να τα αγοράζουμε σαν είδος πολυτέλειας.

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/to-pos-antimetopizis-ta-provlimata-dichni-to-pios-ise/36549

     



    ΣΧΟΛΙΑ