ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέους κανόνες για τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με τους νέους νόμους, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το Brexit, θα δοθεί προτεραιότητα στους εξειδικευμένους εργαζόμενους και θα καταργηθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των Eυρωπαίων πολιτών.
«Όταν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα μετανάστευσης που βάζει τέλος μια και καλή στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός. «Θα είναι ένα σύστημα βασισμένο στις ικανότητες των εργαζομένων και όχι στην προέλευσή τους», τόνισε η Μέι.
«Αυτό το νέο σύστημα θα επιτρέψει να μειωθεί η μετανάστευση των προσώπων με χαμηλή εξειδίκευση», πρόσθεσε η επικεφαλής της κυβέρνησης. «Θα θέσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην οδό της μείωσης της μετανάστευσης σε βιώσιμα επίπεδα, όπως είχαμε υποσχεθεί».
Η Τερέζα Μέι είχε δεσμευθεί στο πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2017 να μειώσει την καθαρή μετανάστευση σε λιγότερους από 100.000 ανθρώπους τον χρόνο, έναντι 273.000 το 2016.
Η ίδια θα αναπτύξει λεπτομερώς αυτό το νέο σύστημα στην ομιλία που θα εκφωνήσει αύριο Τετάρτη στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέργμιγχαμ κεντρική Αγγλία.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα πρόσωπα που επιθυμούν να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχουν ένα ορισμένο εισοδηματικό επίπεδο για να εγγυώνται ότι δεν θα πάρουν δουλειές «που θα μπορούσε να αναλάβει» ο βρετανικός πληθυσμός.
Οι βίζες που χορηγούνται στους φοιτητές δεν θα υπόκεινται στα ίδια κριτήρια.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ πρότεινε από την πλευρά του μια μεταρρύθμιση του τεστ που πρέπει να περνούν τα πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να λάβουν βρετανικό διαβατήριο, με την ενσωμάτωση σ’ αυτό αναφορών στις «βρετανικές αξίες».
Το σημερινό τεστ, που αφορά την κουλτούρα της χώρας, την ιστορία της, τον αθλητισμό και την κουζίνα της «δεν είναι επαρκές», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο των Τόρις.
«Βεβαίως», πρόσθεσε, «είναι ίσως χρήσιμο να ξέρει κάποιος το όνομα της έκτης συζύγου του Ερρίκου του 8ου. Όμως το πιο σημαντικό για μένα είναι να καταλαβαίνει επίσης τις προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες που ενώνουν την κοινωνία μας».
«Οφείλουμε να το κάνουμε ένα τεστ σχετικά με τις βρετανικές αξίες — και αυτό ακριβώς θα κάνω», τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΕΕ κόβει 70 εκατ. ευρώ από την ενταξιακή βοήθεια της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρμακευτικές: Claw back για «εικονική» ανάπτυξη, λόγω Brexit
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deutsche Bank: Μεταφέρει assets από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη μετά το Brexit
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαίη Σκορδά: Τι απαντά στις φήμες που τη θέλουν να παντρεύεται ξανά (video)
- Στενά του Ορμούζ: Βρετανικό το εμπορικό πλοίο που χτυπήθηκε από βλήμα πυραύλου
- Ανάλυση ΕΚΤ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν έχει μειώσει θέσεις εργασίας στην ευρωζώνη
- Selloff στα χρηματιστήρια του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι μετά την διήμερη αναστολή συναλλαγών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.