ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου ζήτησε την απόσυρση νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχετικά με τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας και η διάσπασή του σε μικρότερα μέρη είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε διεξάγει και επαγγελματικό δημοψήφισμα, στο οποίο οι δικηγόροι με συντριπτικά ποσοστά είχαν ταχθεί κατά.
Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου δηλώνει τις προθέσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης οποίος προφανώς δεν επιθυμεί τη διατήρηση ανοικτών μετώπων με τους δικηγόρους, ενώ άγνωστο παραμένει, αν θα επανέλθουν η όχι προς κατάθεση, άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου που αποσύρεται, οι οποίες και αφορούν το τεκμήριο αθωότητας και τις ρυθμίσεις εκείνες για μειώσεις ποινών στις περιπτώσεις που έχει παραβιαστεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολυμπία οδός: Τελικές εργασίες κατασκευής και σύνδεσης με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου
- Γουίτκοφ: Δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν στην Τουρκία
- Νίκη Κεραμέως: Καμία αύξηση πέραν του συνηθισμένου στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
- Λονδίνο: Ρωσικό πλοίο κατασκοπίας πλέει στα όρια των βρετανικών υδάτων – Έστρεψε λέιζερ σε αεροσκάφη μας