ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για νέο κύμα καύσωνα, με την αίσθηση της ζέστης να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, προειδοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.
Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του ο γνωστός μετεωρολοόγος:
Σημαντικό ρόλο θα παίξει σχετική η υγρασία στο επικείμενο έντονο κύμα ζέστης που θα επηρεάσει προσκαιρα την Τρίτη κυρίως τα κεντρικά και νότια! Θα υπάρξουν περιοχές όπως πχ η Θεσσαλονικη όπου η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις το επόμενο πενθήμερο αλλά η αίσθηση της ζέστης θα διαφέρει απο μέρα σε μέρα! Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση!
Επεξήγηση:
Σε γενικές γραμμές οπως θα δείτε κάνοντας κλικ στο διάγραμμα, όσο πιο πάνω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή βρίσκεται το γράφημα τόσο πιο υψηλό θα πρέπει να είναι το επίπεδο δυσφορίας.
Οταν το γράφημα βρίσκεται κοντά ή λίγο μόνο κάτω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή , η ημέρα αυτή θα πρέπει να κυλήσει με σχετική δυσφορία ενώ αντίθετα αν είναι πολύ πάνω με δυσφορία.
Τέλος αν όλη την ημέρα βρίσκεται κάτω από την διακεκομμένη γραμμή τότε η ζέστη θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα είναι πολύ ευχάριστη!
Το διάγραμμα πρόγνωσης δυσφορίας (πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά) θα πρέπει να σας πω ότι είναι καθαρά πειραματικό και είναι συνάρτηση μόνο της θερμοκρασίας και της υγρασίας της ατμόσφαιρας και ισχύει σε περιπτώσεις όπου η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία πάνω από το 40%.
Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!
Σάκης Αρναούτογλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον «πάγο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Ο χειμώνας θα γίνει βαρυχειμωνιά;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Μάνο Αντώναρο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρώπη: Προειδοποίηση μετεωρολόγων για πολυήμερο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες ρεκόρ από Βρετανία μέχρι Βαλκάνια
- Ελβετία: Αποχώρησε η ιρανική αντιπροσωπεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απειλές Τραμπ
- Γκαλιμπάφ κατά Τραμπ: Αν οι απειλές τους είχαν οποιοδήποτε αποτέλεσμα, δεν θα είχαν φτάσει στο σημερινό σημείο απελπισίας
- Απειλές Τραμπ στους Ιρανούς διαμεσολαβητές: Κλείστε τα Στενά και δεν θα επιστρέψετε καν στη γαμ…νη σας χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.