ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στη Β. Ελλάδα τάσσεται κατά της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview σε όλους τους νομούς της ανατολικής, της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας για λογαριασμό της εφημερίδας «ThessNews».
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, το 86% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά και ότι η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71%) δηλώνει ότι ενοχλείται από τις κυβερνητικές παραχωρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η «μακεδονική εθνότητα» και η «μακεδονική» γλώσσα. Μόνο το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.
Τέλος, το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα συγκριτικά με τις απώλειες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκλογές βίας στην Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκοπεί παρατηρητές του φιλοκουρδικού κόμματος (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Αρκάς «ξαναχτυπά» με καυστικό σκίτσο-σχόλιο με φόντο την ελληνική σημαία (pic)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο βάθος… ανασχηματισμός; To υπουργικό σχήμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση στις εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΕ: «Μη ρεαλιστική» η ένταξη της Ουκρανίας το 2027 – Το βέτο του Όρμπαν, το πρόβλημα των συνόρων και μια ενδεχόμενη ανατροπή της διαδικασίας
- Τουρκία: Ζητάει άμεση λήξη του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας μετά τη ρωσική επίθεση σε τουρκικό φορτηγό πλοίο
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω εργασιών
- ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια