Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και δυο αλλοδαποί αιτούντες άσυλο, υπήκοοι Καμερούν, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούμενοι, σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε, οι δύο υπήκοοι Καμερούν συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο, με πλαστά έγγραφα που έρχονταν από την Αθήνα. Σκοπός η διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο, αφού τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν τη δυνατότητα μετακίνησης τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε στο αεροδρόμιο, όπου υπηρετούσε, την αναχώρηση των αλλοδαπών προς την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινήθηκε η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.
Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Eπιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Κηφισιά και Πεύκη για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για το χαμογελαστό emoticon στο Facebook!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΑΣ: Στα 13,69 εκατ. ευρώ η ζημία του Δημοσίου από το κύκλωμα με τα φάρμακα – Πως λειτουργούσαν οι δράστες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πότε θα διακόπτεται η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία – Ο ειδικός με τον ρόλο – «κλειδί»
- Ανάλυση mononews: Γιατί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι hot – Τιμή στόχος στα 26,08 ευρώ
- Στέφανος και Ζωή στο θέαμα της Δημοκρατίας
- Νατάσα Πασχάλη (Eurobank) στο mononews: Ετσι καταφέραμε να κάνουμε πράξη το Brain ReGain και να κτίσουμε το προσωπικό του μέλλοντος
