Ανοιχτή εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών για το Μάη του ΄68: “50 χρόνια Μάης – Μαρτυρίες απ’ το μέλλον”.
Η Εφημερίδα των Συντακτών διοργανώνει μεγάλη, ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή τα 50 χρόνια από το Μάη του ’68 και την κυκλοφορία του ειδικού αφιερώματος (κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα το Σάββατο 5 Μαΐου).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της προφητικής για τα γεγονότα του Γαλλικού Μάη ταινίας του Ζαν Λυκ Γκοντάρ “Ο Τρελός Πιερό” (20.00-22.00, ελεύθερη είσοδος).
Μετά την προβολή θα μιλήσουν πρόσωπα που ήταν παρόντα τότε στη Γαλλία και έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του Μάη και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Μάκης Καβουριάρης (φοιτητής το Μάη του ΄68, μέτοχος στον αντιδικτατορικό αγώνα και αργότερα καθηγητής στο Παρίσι – αρχικά στη Βενσέν και μετά στο Paris VIII). Συμμετέχουν ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, η πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη και συντάκτες της εφημερίδας.
Οι θεατές θα μπορούν να δουν και να αποκτήσουν βιβλία για το Μάη του ΄68, από διάφορους εκδοτικούς οίκους (ΚΨΜ, Βιβλιοπέλαγος, Ερατώ, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο κ.α.), καθώς και το αντίστοιχο αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Πληροφορίες: Παρασκευή 18/5/2018, στις 20.00. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, δίπλα στο Μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 2103609695). Είσοδος ελεύθερη. Με τη συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Γαλλικού Ινστιτούτου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον – Ένας βραδινός αγώνας δρόμου προς το ΚΠΙΣΝ!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης: Ψηφιακό αρχείο και καχυποψία
- Ελληνικές τράπεζες: Citi, UBS, Jefferies και NBG Securities ανεβάζουν τον πήχη μετά το ισχυρό β΄ τρίμηνο
- Αριστείδης Πίττας: Κέρδη 79 εκατ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο από τρεις εισηγμένες ναυτιλιακές
- Avramar: «Πώς γύρισε» το παιχνίδι λίγο πριν περάσει στους Καναδούς της Cooke


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.