Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να στείλει στρατεύματα στη Συρία υπό τον διεθνή συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφόσον ληφθεί κάποια απόφαση για τη διεύρυνσή του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του βασιλείου, Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

«Συζητάμε με τις ΗΠΑ και συζητούσαμε από την έναρξη της συριακής κρίσης, για την αποστολή δυνάμεων στη Συρία», είπε ο Τζουμπέιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ μαζί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Σαουδάραβας υπουργός σημείωσε ότι η ιδέα αυτή είχε προταθεί στο παρελθόν και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν είναι μια καινούρια ιδέα» επέμεινε ο Τζουμπέιρ, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να συγκροτήσει μια δύναμη από αραβικές χώρες για να σταθεροποιήσει τη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Τερέζα Μέι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων επιδρομών στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HΠΑ: Δεν αποχωρούμε από τη Συρία αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Έχουμε αποδείξεις πως η κυβέρνηση Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα