ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού μη επανδρωμένο αεροσκάφους (UAV) στο Αιγαίο από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έγινε την Μ. Πέμπτη στα Δωδεκάνησα. Ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.
Αμέσως διατάχθηκαν F-16 να απογειωθούν από το Καστέλι ,τα οποία έφθασαν στη περιοχή της πτήσης του UAV ANKA και το εντόπισαν. Το UAV ANKA είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα.
Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, ωστόσο λίγο αργότερα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν.
Όπως αναφέρει το militaire.gr, είναι η πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.
https://youtu.be/LZAOHonFOtI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παιχνίδια με τη φωτιά στο Αιγαίο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας-Καμμένος δίνουν 1,1 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των F-16
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το επικίνδυνο παιχνίδι του Καμμένου με την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤτΕ: Μειώθηκε στο 4,57% το επιτόκιο των νέων δανείων τον Φεβρουάριο Αμετάβλητο των νέων καταθέσεων
- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Qualco Intelligent Finance ανακοινώνουν νέο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος για την Ελλάδα
- Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι πρόκειται να παρατείνει την ισχύ του μέτρου που μειώνει τους φόρους στα καύσιμα
- Παπαθανάσης: Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.