ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί έβαλε την Πέμπτη ο Dow Jones, παρά το γεγονός πως οι υπόλοιποι κύριοι δείκτες της Wall Street δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε θετικό έδαφος.
Πάντως, παρά την θετική συνεδρίαση για τον Dow Jones η ανησυχία γύρω από τις επιπτώσεις της πολιτικής προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου δεν έχει υποχωρήσει. Άλλωστε μόλις την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως σκοπός του είναι να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πρόθεση του Λευκού Οίκου να επιβάλει δασμούς 60 δισεκατομμυρίων σε κινεζικά προϊόντα.
Ανησυχία άλλωστε προκαλεί και η πολιτική σκηνή, με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ κλητεύει τον Οργανισμός Τραμπ για να παραδώσει σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που αφορούν τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του Αμερικανικού Τύπου.
Στους κύριους δείκτες, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.873,66 μονάδες, σημειώνοντας άλμα 115,54 μονάδων (+0,47%).
Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 2.747,33 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,08% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στις 7.481,74 με πτώση 0,20%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πώς η τεχνολογία «κλειδώνει» την πρόληψη στα παιδιά – Το σχέδιο για το Doom Scrolling και τη «φτώχεια της περιόδου»
- Metlen: Μέχρι το τέλος του 2026 έτοιμες και οι έξι μοναδες στο Βόλο
- Ψηλά την ατζέντα η διαστημική στρατηγική – Εκτοξεύονται νέοι δορυφόροι, εντείνονται οι επενδύσεις
- Πλαίσιο: Νέα επένδυση 68 εκατ. ευρώ στα πρότυπα της Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.