ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υπογραφής των συμφωνιών που αφορούν στην αναδιοργάνωση του τραπεζικού της δανεισμού. Η αναδιοργάνωση αφορά στο δανεισμό του Ομίλου Creta Farms που έχει συναφθεί με τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Eurobank Ergasias και Alpha Bank και τις θυγατρικές τους εταιρείες (factoring & leasing) και περιλαμβάνει τα Κοινοπρακτικά δάνεια της εταιρείας, τα διμερή δάνεια του Ομίλου, τις χρηματοδοτήσεις factoring και Leasing.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ευμενέστερους χρηματοοικονομικούς όρους για τον Όμιλο όπως σημαντική μείωση επιτοκίου για το σύνολο των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων και μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment) για όλες τις μορφές χρηματοδοτήσεων του Ομίλου.
Η ανωτέρω ρύθμιση διασφαλίζει την υλοποίηση όλων των εμπορικών και επενδυτικών σχεδιασμών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικότερα τη στιγμή που ο Όμιλος στρατηγικά εισέρχεται σε νέες κατηγορίες τροφίμων.
Είσοδος σε νέες αγορές
Ο Όμιλος Creta Farm, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση Food Expo, παρουσίασε την εξέλιξη του φρέσκου κρέατος «Εν Ελλάδι» σε «Εν Ελλάδι 2» με σημαντική διαφοροποίηση τόσο στην γεύση όσο και στο άρωμα. Με το κρέας αυτό ο Όμιλος, μετά την πρόσφατη είσοδο στην αγορά επώνυμου χοιρινού νωπού κρέατος ειδικής εκτροφής (αγορά μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ), πραγματοποιεί την ταυτόχρονη είσοδο και στην κατηγορία του γύρου (αγορά μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ) και για πρώτη φορά ο καταναλωτής θα συναντήσει επώνυμο ελληνικό χοιρινό κρέας σε ψητοπωλεία. Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος πέρα από την αγορά αλλαντικών (μεγέθους περίπου 500 εκ. €), όπου κατέχει εδραιωμένη ηγετική θέση, εισέρχεται και στην αγορά φρέσκου χοιρινού κρέατος και προϊόντων κρέατος για το ψητοπωλείο (μεγέθους περίπου 2 δισ. ευρώ).
Τέλος, όπως σημειώνεται, η σημερινή συμφωνία έρχεται να συμπληρώσει τη θετική απόδοση του Ομίλου στη χρήση 2017 τόσο από πλευράς Κύκλου Εργασιών όσο και κερδοφορίας EBITDA και θα ανακοινωθούν έως την 30ή Απριλίου 2018.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.