ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν περιορίστηκαν μόνο στα θαλάσσια ύδατα, αλλά μετέφεραν την ένταση και στον αέρα, καθώς σήμερα Τρίτη σημειώθηκαν 52 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από 18 τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη – δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, έξι CN-235 και δέκα ελικόπτερα – προέβησαν επίσης σε 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά το επεισόδιο στα Ιμια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας – Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ για Ίμια: «Ελλάδα και Τουρκία να ρίξουν τους τόνους»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το νέο γήπεδο των 121 εκατ. ευρώ στη Βενετία και αλλάζει το μέλλον της Βενέτσια
- Quest: Πώς κινήθηκαν τα μεγάλα brands Apple-Xiaomi και οι προοπτικές για το 2026
- Αγγελική Φράγκου: Χρειαζόμαστε αξιόπιστους εταίρους όπως οι ιαπωνικές εταιρείες, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε
- Πάσχα στην Ελλάδα και αλλού…, Τα Γενέθλια μιας Κριού, Οι καθηγητές γίνονται εικαστικοί, Άρωμα Ελλάδας στο Μουσικό Φεστιβάλ της Coachella, Όλα έτοιμα για το Μουσικό Ορατόριο στο Μεσολόγγι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.