Το “ναι” για τη αλλαγή της μετονομασίας του Αεροδρομίου των Σκοπίων και του κεντρικού αυτοκινητόδρομου της χώρας που φέρουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έδωσε σήμερα η κυβέρνηση Ζάεφ, στη συνεδρίαση των μελών της.
Μετά την επιλογή της απόσυρσης του παλιού ονόματος («Alexander of Macedon»),το «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» φαίνεται να είναι το πιο πιθανό όνομα για το αεροδρόμιο . Από «Alexander of Macedon» επίσης, μετατρέπεται σε «Δρόμος Φιλίας», ο αυτοκινητόδρομος όπως κάνουν λόγο πληροφορίες.
Πάντως, παλαιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για «Κίρο Γκλιγκόροφ» ή «Μητέρα Τερέζα».
Επιπρόσθετα, ο αυτοκινητόδρομος που διασχίζει τη χώρα από τα σύνορα με την Σερβία έως τα σύνορα με την Ελλάδα στους Ευζώνους, από «Alexander of Macedon» σε «Φιλίας» όπως είχε εξάλλου ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Περιβάλλοντος: Κοινές ομάδες εργασίας για το ενεργειακό κόστος των Δήμων, τις ΔΕΥΑ και τη διαχείριση αποβλήτων
- Ειρήνη Διαμαντάρα: Οι ναύλοι στα VLCC έφθασαν τα 641.000 δολάρια την ημέρα και ωθούν σε άνοδο τις αξίες των πλοίων
- Αγορές: Η Ασία σβήνει τα κέρδη της μετά τις προειδοποιήσεις της ASML για την ΤΝ
- Η μεγάλη ανατροπή στα τηλεοπτικά δικαιώματα: Το Netflix θα μεταδώσει το Μουντιάλ του 2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.