ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ικανοποίησή του για την έκβαση του Eurogroup το οποίο κατέληξε σε πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης μετά την ολοκλήρωση των επόμενων προαπαιτούμενων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως σημείωσε υπήρξε συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένουν λίγα προαπαιτούμενα «τεχνικής φύσης» πριν και την εκταμίευση της δόσης.
«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στην συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές.
Ο κ Τσακαλώτος παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Γιούρογκρουπ όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EWG θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα. Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι»« που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άσχημα μαντάτα: Οι δανειστές συνδέουν τους e-πλειστηριασμούς με την υποδόση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: «Πράσινο φως» για τη δόση, αλλά «τρέξτε προαπαιτούμενα και πλειστηριασμούς»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.