ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου, οι σκέψη όλων μας αυτομάτως πηγαίνει στους ανθρώπους που, παρά τα προβλήματα τους, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδειχθούν σε ένα κόσμο που υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν τους κινητικά ανάπηρους “κολλημένα μυαλά”
Ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, που η φύση τους στέρησε κάποια βασικά χαρίσματα. Είναι πολλοί και είναι δίπλα μας καθημερινά, δίνοντας το δικό τους αγώνα και για αυτό είναι άξιοι θαυμασμού.
Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους και λιγότερο πολίτες. Τα άτομα με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι πλήρως ενταγμένα σε αυτή.
Δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, όχι μόνο με τα προβλήματα που τους δημιουργεί η όποια αναπηρία τους αλλά και με μια κοινωνία καθόλου φιλική προς αυτούς.
Είναι γεγονός πως πολλοί διάσημοι άνθρωποι που διέπρεψαν στις τέχνες, στα γράμματα και στις επιστήμες ήταν άτομα με αναπηρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παρακάτω προσωπικότητες :
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Μαριέττα Γιαννάκου
Μαρίκα Μητσοτάκη
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
Στέλιος Κιμπαρόπουλος
Stephen Hawking
Boban Janković
Oscar Pistorius
Frida Kahlo
Wolfgang Schäuble
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συγκέντρωση ενσήμων πριν από τη σύνταξη – Τι να κάνετε εάν δεν βρίσκεται το χρόνο ασφάλισής σας πριν το 2002 – Πλήρης χρηστικός οδηγός στο Mononews
- Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Έντονο κύμα ψύχους, ισχυροί βόρειοι άνεμοι και τοπικές χιονοπτώσεις
- Moody’s, DBRS και Scope: Τον Μάρτιο οι πρώτες αξιολογήσεις – Νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου το 2026
- Στη Σαουδική Αραβία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου









