• Πολιτική

    Ο Τζον Σφακιανάκης δίνει συνέντευξη στο Bloomberg ως ειδικός για τη Σαουδική Αραβία

    • Bloomberg


    Η μεγάλη «αποκάλυψη» με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρας επιχείρησε να ξελασπώσει τον Πάνο Καμμένο, ο δήθεν «μεσάζοντας» Τζον Σφακιανάκης, εμφανίστηκε! Και μάλιστα, όχι οπουδήποτε, αλλά στο κανάλι του Bloomberg, κληθείς να αναλύσει ως ειδικός επί του θέματος την οικονομική κατάσταση της Σαουδικής Αραβίας!

    Στην Ελλάδα ο κ. Σφακιανάκης παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό, από το βήμα της βουλής, ως ένας «άλλος μεσάζοντας» ο οποίος επικοινώνησε με τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ και μαζί προσπάθησαν να χαλάσουν τη συμφωνία, κατηγορώντας τον Βασίλη Παπαδόπουλο, προκειμένου να αναλάβει εκείνος τη δουλειά. Μάλιστα, η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να συνδέσει «επιχειρηματικά» τον κ. Σφακιανάκη με την Μαρέβα Γκαρμπόφσκι καθώς ήταν και οι δύο μέλη στο ίδιο φιλανθρωπικό σωματείο, αλλά και με την περίοδο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας πως ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011!

    Μόνο που στην πραγματικότητα, ο  κ. Σφακανιάκης ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους της Σαουδικής Αραβίας. Και ως διευθυντής οικονομικής έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο του Κόλπου, μίλησε στο Bloomberg για τον προϋπολογισμό της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και για την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής του βασιλείου.

    Ο κ. Σφακιανάκης εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση των αγορών στη Σαουδική Αραβία δεν επηρεάζεται από την στρατιωτική διένεξη με τους Χούτι της Υεμένης, ενώ έκανε λόγο για μια πολύ πιο ενεργή εξωτερική πολιτική της Σαουδικής Αραβίας από το 2015, η οποία «δεν ακολουθεί, πλέον, τα γεγονότα, αλλά δημιουργεί γεγονότα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Ο Τζον Σφακιανάκης είπε στον πρέσβη του Ριάντ πως ο Παπαδόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος των Αράβων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ.Παπακωνσταντίνου: Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011



    ΣΧΟΛΙΑ