ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύσταση στην ηγεσία της Τουρκίας να μην παραμερίζει τις διεθνείς συνθήκες για λόγους δικής της εσωτερικής σκοπιμότητας απευθύνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι το Αιγαίο είναι «υπό αμφισβήτηση».
«Η ελληνική κυριαρχία επί νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο είναι αδιαμφισβήτητη και απολύτως κατοχυρωμένη από το διεθνές δίκαιο», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών και τονίζουν: «καλό είναι ορισμένοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες στην γείτονα να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι υποχρέωση και όχι κάτι που δύνανται να παραμερίζουν χάριν εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Πάντως διπλωματικοί κύκλοι επεσήμαναν ότι οι επίμαχες δηλώσεις του Γιλντιρίμ έγιναν στην τουρκική Βουλή κατά την διάρκεια αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση. «Ήρθαν ως απάντηση στην κεμαλική αντιπολίτευση η οποία συνεχώς απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες στην κυβέρνηση ότι παραχώρησε νησιά στην Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Φρένο» από την Κομισιόν στο ETS: Παρατείνονται οι εκπομπές άνθρακα έως τη δεκαετία του 2040 – «Ανάσα» στη βιομηχανία
- Πύργος: 65χρονος πέθανε αφότου νεαρός τον κλώτσησε στο κεφάλι μετά από λογομαχία
- Παύλος Ξηραδάκης: Προβληματίζει η θέση του υπουργείου Ναυτιλίας για το θέμα των ρυμουλκήσεων
- Κομισιόν: Πρόοδος της Ελλάδας σε όλες τις συστάσεις για το κράτος δικαίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.