ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μηνύματα για τη θέση της Ελλάδας, τον ελληνισμό της διασποράς και τη συμφωνία για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από την Αστόρια της Νέας Υόρκης, σε εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά προετοιμάζει παρέμβαση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον ΟΗΕ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο κοινής δήλωσης με άλλες χώρες της περιοχής.
Μιλώντας σε εκδήλωση αφιερωμένη στο Έπος του 1940, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μεγάλη», προσθέτοντας πως όσοι επιβουλεύονται τη χώρα «δεν θα βρουν ποτέ τον εύκολο δρόμο».
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα ιστορικά «όχι» που, όπως σημείωσε, καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να ακούγονται σε κάθε σημείο του κόσμου όπου υπάρχει ελληνισμός.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα λέει με υπερηφάνεια ότι έχει δικό της θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό».
Τι είπε για τη συμφωνία της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά
Στην ομιλία του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης στάθηκε στη συμφωνία για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η συμφωνία διασφαλίζει «στο διηνεκές» τον ορθόδοξο χαρακτήρα της Μονής.
Παράλληλα, συνεχάρη την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την ενότητα που επέδειξε μετά τις εκλογές των προηγούμενων μηνών.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Οκτώβριο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, προγραμματίζεται παρέμβαση της ελληνικής πλευράς για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η δυνατότητα έκδοσης κοινής δήλωσης με άλλες χώρες της περιοχής που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις.
Ωστόσο, τόσο το πρόγραμμα της συνεδρίασης όσο και οι λεπτομέρειες της σχετικής πρωτοβουλίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- WSJ: Ο Τραμπ προωθεί τον Βίκτορ Όρμπαν για γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, θετικοί για κοινή υποψηφιότητα Ρωσία και Κίνα
- Ελούντα: Έφοδος αστυνομικών σε πάρτι Ισραηλινών με κοκαΐνη – 4 συλλήψεις
- Φασούλας για basketgate: Να παραιτηθεί όλο το ΔΣ και να κλείσει τώρα η Ομοσπονδία, εκεί αλλοιώνονται στοιχεία
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Άνοιξε το book για το ευρωομόλογο μέχρι 5,10% το επιτόκιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.