Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Υπό όρους αποφυλακίστηκε ο Αθανάσιος Χορταριάς, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπεράσπισής του.

Όπως αναφέρεται, το Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς έκανε δεκτή την έφεσή του κατά του βουλεύματος που είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης, κρίνοντας ότι πληρούνται τόσο οι τυπικές όσο και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υπό όρους απόλυσή του. Ο Χορταριάς είχε αρχίσει να εκτίει την ποινή του το 2024.

1

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αποφυλακίστηκε υφ´ όρων δυνάμει σχετικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, ο εντολέας μας Αθανάσιος Χορταριάς (υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος), ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης έξι (6) ετών για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, τελεσθείσας κατά παραυτουργία, με χρόνο τέλεσης το έτος 2018.

Το βούλευμα αυτό εκδόθηκε κατόπιν ασκηθείσας έφεσης σε βάρος του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Πειραιώς.

Ο εντολέας μας άρχισε να εκτίει την ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης των έξι (6) ετών το έτος 2024, ενώ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης περί ύφ´ όρων απόλυσης πληρούσαι τις εκ του νόμου προβλεπόμενες τυπικές προϋποθέσεις αυτής.

Κατά το σκεπτικό του βουλεύματος, ο εντολέας μας εκτός από τις τυπικές πληροί και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, όπως την καλή διαγωγή μέσα στο κατάστημα κράτησης, τα μεροκάματα, την σταθερή και μόνιμη διαμονή σε περίπτωση αποφυλάκισης και την εύρεση εργασίας μετά την αποφυλάκιση του.

Για τον λόγο αυτό, το εκδοθέν βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, ευρισκόμενο σε πλήρη σύμπνοια με την επ´ αυτού εισαγγελική πρόταση, έκανε δεκτούς τους εφετήριους λόγους του εντολέως μας, εξαφάνισε το εκκαλούμενο βούλευμα και διέταξε την υπό όρους απόλυση του εντολέως μας.

Διαβάστε επίσης 

Λουκέτο 48 ωρών από την ΑΑΔΕ στο νυχτερινό κέντρο που θα τραγουδούσαν Πάολα και Αναστασιάδης – Αναβάλλεται η πρεμιέρα 

Υπόθεση Μαζωνάκη: Η έρευνα για τα «μαύρα» έσοδα των γιατρών οδηγεί σε ΜΚΟ και Ελβετία – Εν αναμονή ιστολογικών και πορίσματος

Pizza Fan: Για 4 κακουργήματα κατηγορείται ο επικεφαλής και ιδρυτής της Κώστας Αντάρας