ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, παρουσιάζοντας τη στρατηγική ασφαλείας της χώρας του για τα επόμενα χρόνια.
«Ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε μια μετωπική αντιπαράθεση. Τουλάχιστον, αυτό προσπαθώ να επιτύχω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι θα επιθυμούσε την αποκατάσταση των στενών σχέσεων που διατηρούσαν στο παρελθόν οι δύο χώρες, ωστόσο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο εξομάλυνσης όσο βρίσκεται στην εξουσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί υπό την ηγεσία του Ερντογάν», σημείωσε, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη ρητορική του Τούρκου προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
«Λέει ότι το Κράτος του Ισραήλ πρέπει να καταστραφεί και ότι πρέπει να επιστρέψουν για να κυβερνήσουν την Ιερουσαλήμ, επειδή είναι η πόλη τους. Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές δηλώσεις και λαμβάνουμε υπόψη κάθε πιθανότητα», ανέφερε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής που παρουσίασε ο Νετανιάχου, αποτυπώνοντας τις γεωπολιτικές συμμαχίες και τους βασικούς περιφερειακούς συσχετισμούς.
Στον χάρτη, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των φιλικών προς το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρών, μαζί με την Κύπρο, την Αιθιοπία, την Ινδία και το Αζερμπαϊτζάν.
Αντίθετα, η Τουρκία τοποθετείται στην ομάδα των χωρών της λεγόμενης «Συμφωνίας της Μέκκας», μαζί με το Πακιστάν, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.
Διαβάστε επίσης
Επεισόδια στο Μιλάνο: 160 προσαγωγές μέσα σε 4 ώρες – Το 80% ανήλικο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανάσης Ζαμάνης (ΕΟΠΥΥ) στο mononews: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται για τους ασφαλισμένους
- Ελληνικές τράπεζες: Η μεγάλη επιστροφή στις διεθνείς αγορές – Πού επεκτείνονται Eurobank, Alpha, Εθνική, Πειραιώς και CrediaBank
- Τι φέρνει στη ΔΕΠΑ η απόκτηση του 34% του ΔΕΣΦΑ
- Τι θα γίνει με το καλώδιο και οι τουρκικές απειλές, το πρόβλημα με Μπεκίρη, ο Πιέρρ στην Μπανγκόκ, ποιοί γαλάζιοι τίμησαν τα θύματα της Χαμάς και η αμυντική βιομηχανία πάει Παρίσι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.