ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σκληρή κόντρα είχαν στη Βουλή τη Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τη χρηματοδότηση δύο προγραμμάτων για την παιδική υγεία, συνολικού ύψους περίπου 95 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη UNICEF.
Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χανίων, ο οποίος ζήτησε αναλυτικό απολογισμό των δαπανών, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες περί προσωπικής πολιτικής προβολής μέσω των συγκεκριμένων δράσεων.
Η ένταση ανέβηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να απευθύνεται στον Παύλο Πολάκη λέγοντας: «Κύριε Πολάκη, εδώ δεν είναι κανάλι να κάνετε σόου». Η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μεταφέρει την αντιπαράθεση από το περιεχόμενο των προγραμμάτων στο πρόσωπό της, αντί να επικεντρωθεί στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται για την πρόληψη και την προστασία της υγείας των παιδιών.
«Σας ενοχλεί το ότι παράγουμε έργο και επειδή δεν μπορείτε να αποδομήσετε το έργο, προσπαθείτε να αποδομήσετε εμένα ως πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στις προσωπικές αιχμές, η κ. Αγαπηδάκη υπενθύμισε ότι έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο πολιτικών επιθέσεων, λέγοντας: «Αυτό το τρολ που έχετε μπροστά σας το κατηγορείτε ως τέτοιο από το ’19».
Η αντιπαράθεση αφορά δύο προγράμματα, για τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προβλεφθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 50,83 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και 43,65 εκατ. ευρώ για την προαγωγή της υγείας παιδιού και οικογένειας. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 94.482.617,53 ευρώ.
Ο κ. Πολάκης ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την αξιοποίηση των χρημάτων, τα παραδοτέα των προγραμμάτων και το κόστος κάθε δράσης. Μάλιστα, διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι μέρος των χρημάτων ενδέχεται να αποτελεί «μαύρο πολιτικό χρήμα», το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για προεκλογική προβολή.
Ανακοίνωσε ακόμη την πρόθεσή του να διαβιβάσει την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, επιμένοντας ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Σύντομα αναμένονται νέες κοινές πρωτοβουλίες με τις ΗΠΑ
Μακρόν: Ανάγκη για συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ έως το τέλος του 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Άλμα 2% σε επίπεδο εβδομάδας για τον Stoxx 600 στην καλύτερη επίδοσή του από τα τέλη Ιουνίου
- Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απάτη ΦΠΑ ύψους 114 εκατ. ευρώ με smartphone – Πέντε συλλήψεις σε Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, έρευνες και στην Ελλάδα
- ΕΕ: Θα ενισχύσει τη δυνατότητά της να εμποδίζει την είσοδο κινεζικών προϊόντων στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.