ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ντόναλντ Τραμπ για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Είμαι απογοητευμένος – Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα χρειαστεί να της δώσω χάρη»
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, σε συνέντευξή του στο CBS News, παίρνοντας θέση για την υπόθεση που πλέον έχει πάρει το όνομα «Guilfoylegate» στην Αμερική. «Όποιος πουλάει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο» θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά, τοποθετούμενος για τις καταγγελίες που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης που αφορά την πρώην, πλέον, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Ο Βανς συνομίλησε με τον παρουσιαστή του «CBS Evening News», Τόνι Ντοκούπιλ, στο πλαίσιο ωριαίας ανοιχτής συζήτησης στο Μίσιγκαν. Η συνέντευξη πρόκειται να μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ του Σαββάτου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Ελλάδα, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αμερικανός δημοσιογράφος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Μεταξύ αυτών ήταν τα σημαντικά κέρδη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, αλλά και η απομάκρυνση της Γκίλφοϊλ από το διπλωματικό της αξίωμα, μετά τις καταγγελίες ότι ζήτησε από άνδρα, ο οποίος αναζητούσε βοήθεια από την κυβέρνηση Τραμπ, να της καταθέσει 100.000 δολάρια μέσω τραπεζικού εμβάσματος.
«Καταρχάς, αν κάποιος πουλάει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, αυτό είναι αηδιαστικό και απεχθές και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.
Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι θέλει να αξιολογεί τέτοιες υποθέσεις με βάση τα πραγματικά περιστατικά. «Θέλω να σχηματίζω κρίση με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση κάποιο τυχαίο δημοσίευμα στα μέσα ενημέρωσης που μπορεί να διάβασα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η Γκίλφοϊλ έχει αρνηθεί ότι διέπραξε οποιοδήποτε παράπτωμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, έχει απορρίψει την ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων ή άλλου ασυμβίβαστου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε επηρεασμός των αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στο επίκεντρο και οι έρευνες του Κογκρέσου
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν δεσμευτεί να διερευνήσουν τις ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ, εφόσον εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων ή της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές.
Μια τέτοια εξέλιξη θα τους έδινε τη δυνατότητα να αναλάβουν τον έλεγχο των αρμόδιων επιτροπών και να εκδίδουν κλητεύσεις προς κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να καταθέσουν ή να προσκομίσουν στοιχεία στο πλαίσιο ερευνών.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με ενδεχόμενες κλητεύσεις, ο Βανς απάντησε καταφατικά, δηλώνοντας: «Φυσικά και θα το κάνω. Κοιτάξτε, εννοώ ότι εμείς τηρούμε τον νόμο».
Διαβάστε επίσης
Γκιλφόιλ: Προχώρησε σε αναδημοσίευση βίντεο από την ομιλία Ρούμπιο στην Πνύκα στο Instagram
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θέλουμε πίσω τα κλεμμένα και θα τα πάρουμε» (video)
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σε δοκιμαστική λειτουργία η πρώτη μονάδα παραγωγής βιομεθανίου στην Ελλάδα
- Διώρυγα του Σουέζ: Επιστροφή του 50% των διελεύσεων των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ
- Γουόρς: Ενισχύει τις προσδοκίες για αμετάβλητα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση της FED
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.