ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Eurostat: Άνοδος 2,4% της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Μείωση 0,5% στην ευρωζώνη
Έγκριση από βασική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε το φάρμακο της Revolution Medicines για τον καρκίνο του παγκρέατος, φέρνοντας το φάρμακο που παρατείνει τη ζωή πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που αφορά ασθενείς στο μπλοκ των 27 κρατών-μελών, όπως ανέφερε σήμερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Σημειώνεται ότι το φάρμακο daraxonrasib, εγκρίθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον καρκίνο του παγκρέατος εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σε μια κλινική δοκιμή τελικού σταδίου, σχεδόν διπλασίασε τον συνήθη χρόνο επιβίωσης για ασθενείς με επιθετική μορφή της νόσου.
Τώρα που η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συνέστησε την έγκριση, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τελική απόφαση τους επόμενους μήνες.
Το φάρμακο είναι ένα από τα πρώτα που στοχεύει ευρέως και με επιτυχία την πρωτεΐνη RAS, μια πρωτεΐνη που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου και μεταλλάσσεται στους περισσότερους καρκίνους του παγκρέατος.
Οι ερευνητές αγωνίστηκαν για χρόνια να σχεδιάσουν φάρμακα που να λειτουργούν ενάντια σε όλες τις μορφές της, μέχρι που οι επιστήμονες της Revolution Medicines δημιούργησαν μια καινοτόμο «μοριακή κόλλα» που ουσιαστικά αναστέλλει την επικίνδυνη πρωτεΐνη.
Το φάρμακο πωλείται με την ονομασία Rasonque στις ΗΠΑ σε τιμή καταλόγου άνω των 475.000 δολαρίων ετησίως, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβά φάρμακα για τον καρκίνο.
Θα μπορούσε τελικά να αποφέρει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις, σύμφωνα με έρευνα αναλυτών του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το φάρμακο δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά βοηθάει στην ανάπτυξη αντοχής.
Στις παρενέργειες περιλαμβάνονται εξανθήματα και πληγές στο στόμα.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Σε υψηλό 4ετίας οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο – «Αγκάθι» η ενέργεια
UniCredit: Σχέδιο αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου για γερμανικά στεγαστικά δάνεια 1 δισ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρώην στρατιωτικός που έκλεψε 300.000 λίτρα πετρελαίου από αγωγό του στρατού
- Reuters: Πάνω από 11 δισ. δολάρια έβαλε στα ταμεία της η Ρωσία από πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Οκτώβριο
- Τραμπ: Δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν
- Πλακιάς για Βελόπουλο: Έκπληκτος είδα τον να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.