Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Το 60,72% της IDBI Bank της Βομβάης εξαγοράζει η Fairfax Financial Holdings του Καναδού δισεκατομμυριούχου Πρεμ Γουάτσα, έναντι 528,78 δισεκατομμυρίων ρουπιών (5,6 δισεκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας την την μεγαλύτερη ξένη επένδυση στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ινδίας.

Η Fairfax Financial θα κατέχει το 60,72% της IDBI Bank, σύμφωνα με τον Arunish Chawla, γραμματέα του Τμήματος Επενδύσεων και Διαχείρισης Δημόσιων Περιουσιακών Στοιχείων, ο οποίος αποτιμά την τράπεζα σε περίπου 871 δισεκατομμύρια ρουπίες.

1

Η πώληση πραγματοποιείται με έκπτωση 11% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, η οποία ήταν 90,4 ρουπίες, με την ινδική κυβέρνηση και την Life Insurance Corp. να πρόκειται να διατηρήσουν συνολικά 34% μερίδιο στην τράπεζα.

Η Fairfax εντάσσεται σε ένα κύμα ξένων εταιρειών που επεκτείνονται στην Ινδία, οι οποίες προσελκύονται από την άνθηση της τάξης του πλούτου και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επιδιώκει να πουλήσει την τράπεζα με έδρα τη Βομβάη εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει την κρατική ιδιοκτησία στον τραπεζικό τομέα.

Ωστόσο, η πώληση συχνά αντιμετώπιζε εμπόδια, όπως καθυστερήσεις στην εξασφάλιση εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Fairfax κατέχει επίσης ποσοστό 40% στη μικρή ιδιωτική τράπεζα CSB Bank Ltd.

Τον Μάιο, η ινδική μονάδα της Fairfax συμφώνησε να αυξήσει τη συμμετοχή της στην IIFL Capital Services Ltd., εταιρεία κεφαλαιαγορών και διαχείρισης πλούτου, ώστε να καταστεί πλειοψηφικός μέτοχος (σ.σ. Η IIFL Capital Services αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία από την IIFL Finance, οι οποίες προέκυψαν από τη διάσπαση της IIFL Holdings το 2019).

Η Fairfax σχεδιάζει να εντάξει την IIFL Capital κάτω από πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της μετά την απόκτηση της IDBI Bank, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η ινδική θυγατρική εισήγαγε πρόσφατα κεφάλαια στη χώρα ενόψει της πιθανής συμφωνίας για την εξαγορά της IDBI Bank, όπως είχε μεταδώσει το Reuters τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: 

UniCredit – Commerzbank: Εντός εβδομάδων η έγκριση της ΕΚΤ για την εξαγορά της γερμανικής τράπεζας

Vivartia: Πουλήθηκαν στον Πρεμ Γουάτσα Goody’s, Everest, Flocafé, La Pasteria και Jackaroo

Ο Γιώργος Νίκας έφερε τα καλλυντικά του Μπραντ Πιτ στην Ελλάδα