Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Άρης Παναγιωτίδης, προκρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, μετά την υποβολή της παραίτησης του Κωνσταντίνου Παπαβασιλείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκαν επαφές με άλλα πρόσωπα, καθώς και με γενικούς διευθυντές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση. Ένας από αυτούς είναι ο Ευάγγελος Λουριδάς, Γενικός Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών.
Τι προηγήθηκε
Η αλλαγή ακολουθεί την παραίτηση του Κωνσταντίνου Παπαβασιλείου, η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπαβασιλείου μετακινείται στη Wide Media Group για να αναλάβει διοικητικό ρόλο, έπειτα από πολυετή παρουσία στην ΕΡΤ, όπου υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως γενικός διευθυντής Προγράμματος και οικονομικός διευθυντής.
Ποιος είναι ο Άρης Παναγιωτίδης
Ο Άρης Παναγιωτίδης διαθέτει 25ετή προϋπηρεσία στην ΕΡΤ3 και ανέλαβε τη γενική διεύθυνσή της στις 29 Ιανουαρίου 2026, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Παραγωγής, Τεχνικής Λειτουργίας και Ανάπτυξης της ΕΡΤ3. Η επιλογή του, την οποία δικαίωσε στο ακέραιο καθώς έχει ήδη διαμορφώσει εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα στην ΕΡΤ3, έγινε μέσω δημόσιας προκήρυξης και αξιολόγησης των υποψηφίων από τριμελή επιτροπή, βάσει του νόμου 5253/2025.
Παράλληλα, πριν από μια εβδομάδα ο κ. Παναγιωτίδης ορίστηκε μέλος των Επιτροπών Ενστάσεων για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων της ΕΡΤ, στη θέση της Χρυσαυγής Ατσιδάκου, μετά την παραίτησή της (και από μέλος του Δ.Σ.) στις 24 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το πρακτικό 449 του Διοικητικού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου 2026, η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα, με ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου 2026.
Προσωρινός γενικός και στη Θεσσαλονίκη
Ο Άρης Παναγιωτίδης θα πρέπει λογικά να ορίσει προσωρινό γενικό διευθυντή στην ΕΡΤ3 για όσο χρόνο ασκεί καθήκοντα προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου, προφανώς θα επιστρέψει στη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3, εκτός εάν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του CEO της ΕΡΤ.
Η διαδικασία για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου
Για την οριστική κάλυψη της θέσης προβλέπεται διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τον νόμο 5062/2023. Περιλαμβάνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υποβολή και αξιολόγηση υποψηφιοτήτων και συνεντεύξεις από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής, η οποία καταρτίζει πίνακα με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους.
Στη συνέχεια, ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υπουργός (Παύλος Μαρινάκης) προτείνει ένα από τα τρία πρόσωπα και γνωστοποιεί την επιλογή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία διατυπώνει γνώμη. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιλογή και τον διορισμό από τη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ, κατόπιν της υπουργικής εισήγησης, όπως προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανάρτηση ευρωβουλευτού Ελεονώρας Μελέτη για τις αντιδράσεις σχετικά με δήλωσή της
- Ντόναλντ Τραμπ: Δεν πιστεύω πως το περιστατικό σε ένα ρωσικό εργαστήριο συνδέεται με ένα βιολογικό όπλο
- Τζόρτζια Μελόνι: Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και πάλι για να περιοριστεί η τιμή των καυσίμων, κυρίως με τον μηχανισμό των κυλιόμενων φόρων
- Σρέντερ: Υποδοχή με χειροκροτήματα σε σούπερ μάρκετ της Μόσχας μετά τον διορισμό του στη Hyperglobus
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.