ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η προσοχή στην Metlen, o μεθοδικός Καραβίας, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Aqua Marina, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, ο εθνικός λογιστής Σταυρούλιας, το mansion του εφοπλιστή στο Ψυχικό και η διαθήκη του Πανάρα Μαρινόπουλου
Αύξηση πωλήσεων κατά 8% κατέγραψε ο Όμιλος Jumbo τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας την άνοδο στο εννεάμηνο του 2026 σε περίπου 6%, με τη διοίκηση να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της χρήσης του 2026, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο Σεπτέμβριος αποτελεί παραδοσιακά έναν σημαντικό μήνα για την εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου JUMBO, καθώς περιλαμβάνει την περίοδο της επιστροφής στα σχολεία (“Back to School”) και αποτελεί χρήσιμη ένδειξη για την συνολική πορεία της καταναλωτικής ζήτησης.
Η φετινή περίοδος εξελίχθηκε μέσα σε ένα απαιτητικό και διαφοροποιημένο περιβάλλον στις 4 αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
Οι πληθωριστικές πιέσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή επηρεάζουν σε διαφορετικό βαθμό την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ενώ οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις διατηρούν αυξημένη τη μεταβλητότητα στο κόστος ενέργειας και μεταφορών.
Παρά τις ανωτέρω μεταβλητές, η θετική δυναμική των προηγούμενων μηνών διατηρήθηκε και τον Σεπτέμβριο.
Οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξης του +8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οδηγώντας τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων για το 9μηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριο 2026) στο +6% περίπου.
Η μέχρι σήμερα πορεία των πωλήσεων επιτρέπει στη Διοίκηση να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη για την εξέλιξη της χρήσης, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει την περιορισμένη ορατότητα και τις αβεβαιότητες που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το διεθνές περιβάλλον.
Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα
Ελλάδα: Τον Σεπτέμβριο του 2026, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές) παρουσίασαν αύξηση κατά +9% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Για το 9μηνο, η αύξηση διαμορφώθηκε σε περίπου +8%.
Κύπρος: Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο, κατά τον Σεπτέμβριο του 2026, ήταν αυξημένες κατά +15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Για το 9μηνο, η αύξηση διαμορφώθηκε σε περίπου +7%.
Βουλγαρία: Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος στη χώρα, κατά τον Σεπτέμβριο του 2026, ήταν αυξημένες κατά +15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στο 9μηνο, η αύξηση διαμορφώθηκε σε περίπου +14%.
Ρουμανία: Τον Σεπτέμβριο του 2026 οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος ήταν μειωμένες κατά -3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στο 9μηνο, ήταν μειωμένες κατά -5% περίπου.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Επιβράδυνση στον τομέα των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο
Chevron: Νέος CFO ο πρόεδρος της New Energies Τζεφ Γκούσταβσον
Powering Forward: Νέα διατλαντική ενεργειακή πρωτοβουλία από το GMF, το CSIS και τον Όμιλο ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του λιμένα Ηρακλείου και του Αεροδρομίου Κρήτης
- BofA Securities: Σε τραπεζικές καταθέσεις κατευθύνθηκε το μεγαλύτερο μέρος εκροών ύψους 15 δισ. δολαρίων από τα τουρκικά funds
- Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 52 χρόνια της στο Γκάζι – «Θα κερδίσουμε ξανά το 2027» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Τρίκαλα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 25.000 ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.